zaterdag 1 december 2012

Een poppenbed

Deze week planden wij een uitstap naar de Ikea.. Ik vind dat een hele leuke winkel, maar niet met kindjes. In mijn eentje kom ik dan handen en ogen tekort! Mijn broer was zo lief om mij te vergezellen. En zo reden wij dus naar ginder, keken wat rond deden ideeën op.. Tot we dan aan de kinderafdeling kwamen. Het kind in kwestie was plots niet meer te houden, wilde persé uit het karretje, en vond dat we al dat speelgoed maar in de kar moesten laden. Ge kunt het al raden, we kwamen de Ikea buiten met een poppenbed, loopwagentje, een pluchen poes en nog wat prul. Op zich hebben ze daar wel heel leuke dingen en zijn de prijzen eigenlijk ook helemaal niet duur. Thuis gekomen moest de broer dat bedje dan nog ineen zetten. de dochter kei content. Maar het bed moest nog wel van een matrasje en wat warme dekentjes worden voorzien en dus ging de mama deze middag aan de slag. Zodat de pop een schoon bedje kreeg.

Ook de poppenmoeder kreeg beddengoed in hetzelfde stofje als haar pop. Het duurde lang voor ik iets met deze stof durfde maken, want het is mijn absolute favoriet! Jammer dat het nergens meer te vinden is.. Maar in de wetenschap dat een deken zoizo veel langer zal meegaan dan kleedjes zal ze er hopelijk nog veel geniet van hebben. En de pop, die zal alvast geen kou meer hebben ' s nachts.

Het was heel gemakkelijk om te maken.
Voor de matras gebruikte in een stukje schuim uit het oude verzorgingkussen van Fiene. Ik nam de afmetingen van het bedje en sneed er een matrasje uit. Dit legde ik op een lap stof en tekende rondom, rekening houdend met een ruime 3 cm naadwaarde. Ik stikte een hoesje, keerde het binnenstebuiten en liet een ruim keergat zodat ik de schuim er nog in kreeg. 
Voor het beddengoed gebruikte ik een stukje dons dat ik eerst vaststikte aan de achterkant van de gekleurde katoen. Dan legde ik de ruitjes stof erop, goede kanten naar elkaar, en stikte alles vast. Een klein keergat laten en dan alles naar buiten keren. 
Voor het kussentje stikte ik ook gewoon een vierkant lapje en gebruikte wat hobbyvulling om het op te vullen. 

stof: candy shop Michael Miller
       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten